Att slösa med jordens resurser för att byta ut elektronik och IT-prylar är galet! Istället kan du som företag köpa in lika bra IT-produkter som dator och jobbtelefoner som bara har några år på nacken men fungerar precis lika fint som elektronisk nyproduktion. Du halverar kostnaden och bidrar till en hälsosammare miljö.

Kikar du på en begagnad iPhone som om det vore ett fornminne? Sluta med det för om inte telefonen är tillverkad i början på 00-talet, vad är det annars egentligen för skillnad? Om den näst senaste iPhone-modellen duger alldeles utmärkt kan du lika gärna använda den istället för att köpa den allra senaste modellen för galna summor.

Spara tusenlappar med begagnad IT

Som företag har du stora kostnader att se över inte minst när det gäller IT. De anställda ska ha arbetsdatorer och jobbtelefoner och dessa ska dessutom funka. Men vad är det som säger att det hela tiden ska vara den senaste modellen? Visste du att det kostar betydligt mindre för ett företag att köpa in återvunnen IT och att det dessutom sparar på planetens krafter? Om du som företag står för en miljövänlig policy är alltså detta rätt väg att gå.

Som IT-produkter kan räknas:

  • Mobiltelefoner
  • Datorer
  • Surfplattor
  • Högtalare
  • Skrivare
  • Power banks
  • God återvinning på kontoret skonar miljön och ger en fräschare arbetsplats

Det är ofta i det lilla som du kan göra de stora förändringarna. Bara en sådan liten sak som att hålla koll på arbetsplatsens återvinning kan göra underverk både för miljön och för de anställdas egen trivsel. Ställ upp olika avfallskärl så ingen mixar ihop papper, plast och matrester och gör det till en vana att alla tar ansvar. Ofta har de flesta numera så hemma hos sig eftersom källsortering har ökat de senaste åren så det borde inte vara någon större svårighet för dem att hålla ordning även på arbetsplatsen.

Var kan du köpa in gammal IT?

När du läser det här kanske du tänker ”Okej, men vart ska jag vända mig för att hitta begagnade men riktigt bra IT-produkter”? Svaret på den frågan är ganska enkel: det finns massor av företag som numera specialiserar sig på att lägga ut begagnade IT-prylar på sina hemsidor och sälja dem. Det är dock viktigt att alla prylar är genomgångna och besiktigade så att du vet att de funkar bra när du får dem. Tanken med den här idén är dessutom att de ska hålla ett antal år – du vill ju inte köpa in begagnad utrustning som går sönder bara efter något halvår.

Det många lagt märke till är just att många företag som ändå säger sig vara miljömedvetna strävar efter den allra senaste hårdvaran. De byter ut sina IT-prylar alldeles för snabbt, trots att de befintliga som används på kontoret fortfarande är i gott skick.

Köp begagnade enheter istället som har rensats och paketerats om. Det ger samma känsla som en ny produkt och funkar lika bra. Var noga med att köpa produkter som kommer med garanti så du vet att de alltid är från ett seriöst företag.

Stäng meny