Bilismen och den sköna västerländska livsstilen har en stor inverkan på klimatet. För att arbeta för en bättre värld och miljö är det därför klokt att köpa elbil. Du kör jättebilligt samtidigt som du inte behöver ha dåligt klimatsamvete. Just nu installerat du också egen laddbox med en rejäl subvention.

Det är svårt att inte påverkas av klimatförändringarna, både praktiskt och mentalt. Samtidigt är många beroende av bil eller helt enkelt vana att ha bil. Du behöver bilen för att ta dig till jobbet, på semestern och under fritiden. Med elbil och en bra laddbox kan du fortsätta att köra bil, samtidigt som du hjälper Sverige att uppnå klimatmålen. När du köper laddbox ska du satsa på en box som har en så intelligent inbyggd teknik att den automatiskt anpassar sig till fas-3, ditt elnät och spänningar på egen hand, som Efuels laddbox Easee. Glöm inte heller att nyttja Grön teknik-avdraget och göra rot-avdrag. Köp din Easee laddbox hos Efuel och ladda bilen på ett säkert och klimatsmart sätt.

Elbil är bättre för klimatet

Idag säljs det bara fler och fler elbilar. Elbilen är framtiden. Den är inte bara otroligt billig att köra, utan minskar också på klimatavtrycken. För att kunna stoppa upp klimatförändringarna, i alla fall till en viss del, så måste beroendet av olja minska. Om du har ett elavtal med grön el kommer det att göra än större skillnad för omvärlden. Du behöver inte heller vara orolig att elbilen kommer bli lika dyr att köra som en fossildriven bil: trots elpriset är elbilen det billigaste alternativet att köra. Idag finns det också en andrahandsmarknad på elbilar. Det har hunnit komma ut så många elbilar på marknaden att du inte behöver köpa en ny bil för att kunna köra klimatsmart.

Det finns subventionerade laddstolpar

För att Sverige ska lyckas nå miljömålen måste fler svenskar köra elbil, det måste byggas fler laddstationer och privata laddstolpar måste vara subventionerade. Idag nyttjar du rot-avdraget samt kan söka om skattereduktion för grön teknik när du installerar laddstolpe. Två bra subventioner för villaägare som vill ha elbil. Sverige behöver än fler subventioner och skattelättnader för att fler ska få råd med elbil.

Dags att fasa ut bensin och diesel

Både privatbilister, företag och bilbranschen håller på att fasa ut bensin och diesel. I alla fall på sikt. Nu börjar även semesterbilar som vans och husbilar som är eldrivna komma ut på marknaden. Volkswagen har till exempel precis kommit ut med ID.Buzz som går på el. Det är ett måste för att västvärlden på allvar ska vilja ställa om. Det är den rådande livsstilen med bil, semester, flygresor och konsumtion som är orsaken till dagens situation. Förutom elbilar måste också elflyget komma igång på allvar så att inrikesresor och kortare sträckor mellan stora städer som London och Paris flygs med elflyg. Utvecklingen går förvisso snabbt, men klimatförändringarna går dessvärre än snabbare än vad många forskare trott. Både Sverige och omvärlden behöver:

  • fasa ut diesel och bensin
  • köra mer elbil
  • utveckla elflyget
  • ändra konsumtionsmönstret
  • leva mer hållbart

Då får klimatet och framtiden en chans!

Stäng meny