För att du och din omgivning ska må så bra som möjligt är hälsa och renlighet mycket viktigt. Det handlar om allt från att ta hand om den egna hygienen till att hålla djur och natur i topp genom att inte förorena och förstöra. Idag är alltfler människor medvetna om det och många väljer en hälsosammare livsstil inte bara för sin egen skull utan allas bästa.

Som individ finns det mycket som du kan göra för en friskare värld, till exempel att aktivt förbättra ditt ekologiska fotavtryck, vilket inkluderar saker som:

  • kosten du äter
  • kläderna du har på dig
  • hur du tar hand om dina sopor
  • vilka produkter du använder

En mycket viktig faktor är också vilka transportmetoder du använder och att byta ut bilen eller bussen mot en elscooter kan göra stor skillnad i långa loppet. Större än du kanske tror!

Transporten viktig för naturen

naturI Sverige satsas det allt mer på klimatsmarta val för att minska koldioxidutsläpp och andra föroreningar. Undersökningar har visat att de flesta som kör bil inte tar sig längre än fem kilometer i genomsnitt, vilket är både onödigt och dåligt för naturen. Något så enkelt som att ta sig till och från jobbet eller skolan med en elscooter i stället för en bil, även om du samkört med andra, kan dra ner drastiskt på växthusgaserna under ett år. Ju fler som väljer el framför fossilbränsle, desto snabbare kan Moder Jord komma på fötterna igen.

Modeller för alla plånböcker

elscooterOlika sorters elscootrar kommer med olika prislappar. Även om själva grundmodellen är densamma kan räckvidden variera ganska rejält, där billigare varianter ofta ligger på mellan 20 – 30 km medan dyrare kan komma upp till 100 km. För de flesta stadsbor är det här sällan ett problem men om du bor ute på landsbygden kan det kännas extra viktigt att kunna komma långt. Av den anledningen installeras det idag ständigt nya snabbladdningsstationer för elfordon och enligt Trafikverket arbetas det på många fler. Du kan hitta kartor på nätet där du kan se var du kan ladda din elscooter så att du aldrig behöver fastna någonstans. Genom de här stationerna blir det inte bara enklare att färdas med din scooter – det blir dessutom möjligt för allt fler att skaffa en. Har du inte råd med en modell med 100km räckvidd blir de många snabbladdningsstationerna en utmärkt lösning och du kan köpa en ekonomisk variant.

Inspirera andra

Det finns inget som undervisar och inspirerar andra mer än att ge ett gott exempel. Ge dina vänner och bekanta en utmaning att vara snällare mot naturen och peppa dem att satsa på eltransport istället på fordon med fossila bränslen. Vem vet, ni kanske blir ett helt gäng som kan ha trevliga picnics eller åka på turer tillsammans tack vare era elscootrar. Vad många glömmer att tala om är att det faktiskt också är riktigt kul att ta sig fram på detta sätt, och ger en enorm rörelsefrihet i både stad och på landet. Frisk luft, ett glatt sinne och en ren natur – vad kan vara bättre än det?

Stäng meny